Hoito-ohjeita helmikoruille ja avainnauhoille

HelenanHelmen korut ja avainnauhat on tehty kestämään. Ei ikuisesti, mutta mahdollisimman pitkään.

Korujen metalliosat ovat pääsääntöisesti ruostumatonta terästä, joka kestää hyvin käyttöä. Avainnauhojen metalliosat ovat joko terästä tai hyvälaatuista, kestävää korumetallia. Helmet ovat hyvälaatuisia ja myös pinnoitukseltaan kestäviä helmiä.

Tärkeintä on pitää koru/avainnauha puhtaana sekä käsitellä sitä muutenkin nätisti, niin siitä on sinulle iloa pisimpään.

Korujen ja avainnauhojen puhdistamiseen sopii hyvin pehmeä mikroliina; kasta liina veteen ja pyörittele tuotteen osat kauttaaltaan puhtaaksi. Tarvittaessa voit käyttää mietoa pesuainetta. Silikonihelmet voi puhdistaa parhaiten juoksevalla vedellä, tarvittaessa pesuaineen kanssa. Vältä metalliosien kastelua. Anna kuivua ilmavasti.

Ole puhdistuksessa hellävarainen, vältä kovaa hankausta.

Avainnauhan turvalukon saa tarvittaessa auki sormin napsauttamalla, avautuu myös kovassa vedossa. Turhaan sitä ei kuitenkaan kannata availla, ettei lukon mekanismit siitä löysty tai vaurioidu. Muovista turvalukkoa ei ole tarkoitus avata jatkuvasti.

HelenanHelmen avainnauhoilla ja koruilla on vuoden takuu. Takuu korvaa valmistusviasta johtuvan rikkoutumisen, ei kuitenkaan normaalia kulumista.

Säilytys

Korut on hyvä säilyttää kuivassa paikassa, metallit eivätkä helmetkään pidä kosteudesta. Koruteline on hyvä ja toimiva ratkaisu, varsinkin jos koruja käyttää jatkuvasti. Siitä saa myös silmäniloa! Koruvaijeriin tehdyt korut kannattaa säilyttää mahdollisimman suorana, teräsvaijeri voi esim. pahassa myttyrässä mennä taitteelle tai vahingoittua muuten. Korurasia suojaa koruja ilman vaikutukselta, mutta kannattaa muistaa väljyys, etteivät korut sotkeennu toisiinsa ja vaurioidu tästä.

Paras säilytyspaikka koruille, minkä olen itse nähnyt, on ollut lipasto, jossa on ollut pehmeästi vuorattu laatikko kuin sopivasti koruja varten! Tällaisessa paikassa ne ovat suojassa kosteudelta ja ilman vaikutukselta, ja kun ne nätisti sinne asettelee, niin eivät myöskään sotkeennu toisiinsa ja vaurioidu siitä. Tällaisia asioita kannattaa huomioida, kun miettii omien korujen säilytystä.

HelenanHelmen Avainnauhojen mukana tulee pussukka, jota kannattaa käyttää sen kuljetukseen laukussa. Pyöräytä Avainnauha kämmenen ympärillä kerälle ja laita pussukkaan. Avainnauhalle on pahinta, jos sen myttää sellaisenaan laukun pohjalle, esim. metallipohjainen koruvaijeri voi mennä siitä taitteelle ja lähteä kulumaan poikki - vältä siis sellaista! Kun et käytä Avainnauhaa, säilytä se mieluiten suorana.

Kun pidät huolta korujen/avainnauhojen puhtaudesta ja säilytät niitä nätisti, on niistä iloa Sinulle mahdollisimman pitkään.

  • kuvituskuvat iStock&Pixabay
Lisätty ostoskoriin